Concert

Een betoverende avond vol muzikale harmonie, vriendschap en plezier en tevens het startschot voor de EACD 2024-conferentie: dat wordt het EACD+concert op woensdag 29 mei in het Concertgebouw van Brugge. Onder leiding van dirigent Dirk Lievens en zijn orkest nemen meer dan 300 kinderen (met en zonder beperking) je mee op een muzikale reis waarin de kracht van muziek en de schoonheid van diversiteit weerklinken.

Het EACD+ Concert is ontstaan uit de overtuiging dat muziek een universele taal is die iedereen kan verbinden. Dit vanuit een ongebreideld geloof dat inclusie gestimuleerd wordt door kinderen met verschillende achtergronden, talenten en vaardigheden een podium te bieden om samen te stralen. Het orkest, bestaande uit ervaren musici, zal anderhalf jaar repetitietijd achter de kiezen hebben samen met kinderen met en zonder beperking om zo een magistraal samenspel te creëren op woensdag 29 mei.

     

Wat maakt ons EACD+ Concert zo bijzonder?

  1. Muzikale Diversiteit: Een breed scala aan muziekstijlen zal passeren, van klassiek tot eigentijds, waarbij het orkest samenwerkt met de unieke vaardigheden van elk kind, resulterend in een prachtige symfonie van talenten.

  2. Inspirerende Verhalen: Ontdek de inspirerende verhalen achter de kinderen die deelnemen aan het concert. Leer over hun reis, passies en overwinningen, die de kracht van doorzettingsvermogen en de magie van muziek illustreren.

  3. Samenwerking en Vriendschap: Ervaar de kracht van samenwerking en vriendschap tussen kinderen met diverse achtergronden. Dit concert is een viering van verbondenheid en een gedeelde passie voor muziek.

Praktisch