Sportfestival

Ontdek de magie van sport en inclusie via ons eendaags Sportfestival aanbod op zaterdag 1 juni! Speciaal ontworpen om kinderen met een neuromotorische beperking kennis te laten maken met verschillende sporten en hen te laten proeven van de voordelen die bewegen met zich mee brengt. Er is een aanbod uitgewerkt op elk niveau. We creëren een unieke en inspirerende ervaring waarin ieder kind kan schitteren. Voor de organisatie wordt er samengewerkt met Topsportschool KTA Brugge en G-sport Vlaanderen en kunnen we rekenen op de steun van de Club Brugge foundation en vzw Miles for Smiles. Deelname aan het festival is gratis, maar inschrijven voor bepaalde sessies is noodzakelijk.

     

Schrijf in voor sporters programma!

Schrijf in voor workshops!

Wat maakt het Sportfestival zo bijzonder?

  1. Heel ruim aanbod inclusieve sporten: Van voetbal, dansen en zwemmen tot frame running, van aangepaste atletiek to boccia, er is een breed scala aan inclusieve sportactiviteiten waar kinderen van alle leeftijden met een motorische beperking- elk op eigen niveau- actief aan kunnen deelnemen.
  2. Een aanbod voor jongeren, ouders én professionals: Leer en geniet van boeiende workshops en demonstraties die gericht zijn op het stimuleren van zelfvertrouwen, teamwork en plezier door sport.
  3. Inspirerende verhalen: Ontmoet, kijk en luister naar inspirerende verhalen van rolmodellen met vergelijkbare beperkingen die opmerkelijke prestaties hebben geleverd in de sportwereld.
  4. Gezinsvriendelijke sfeer: Een dag vol plezier voor het hele gezin, met activiteiten en entertainment voor alle leeftijden. 

Voor wie?

Kinderen met een neuromotorische beperking, hun familie en vrienden, maar ook therapeuten, trainers, leerkrachten LO, sportfunctionarissen, ... Iedereen met een hart voor (inclusief) sporten en bewegen kan hier genieten van sport en bijleren over hoe je inclusief sporten in de praktijk kan brengen.

Voor professionals/therapeuten zijn er workshops met accreditatie.

Praktisch

  • Wanneer? Zaterdag 1 juni 2024 vanaf 11 uur doorlopend
  • Waar? Topsportschool KTA Brugge (Rijselstraat 7, 8200 Brugge)
  • Deelname is gratis, maar inschrijven is voor verschillende sessies verplicht (inschrijving opent medio maart 2024)

 Geef jouw kind de kans om te stralen! Samen laten we de wereld zien dat sport en bewegen voor iedereen is!

Heb je een vraag? Wil je graag iets meer te weten komen over één van de deelactiviteiten? Neem gerust contact op via: eacdsportfestival@gmail.com 


Programma