EACD 2024 Congres

EACD + is het verlengstuk van het EACD 2024 congres dat van 29 mei tot en met 1 juni '24 plaatsvindt in Brugge. De EACD organiseert jaarlijks het grootste Europese wetenschappelijk congres in het domein van de neuromotorische beperkingen. Zo'n 1500 wetenschappers zakken eind mei af naar Brugge om er de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit te wisselen. Het congres in Brugge staat ook open voor niet-wetenschappers die zich willen verdiepen in de wetenschappelijke materie via de lezingen en seminaries die worden gegeven. Er zijn aparte tarieven voor congresdeelname. Alle info over het EACD 2024 congres is hier terug te vinden: https://eacd2024.org. De voertaal van de website is Engels.

Wat maakt ons EACD 2024 Congres zo bijzonder?

  1. Symphonie: We leven in uitdagende tijden.. en dan is samenwerking cruciaal. Onder het congresthema 'Composing a new symphony' willen we samen een step voorwaarts zetten naar een betere kwaliteit van leven voor mensen met een in de kindertijd opgedane beperking. Daarom zetten wij met het congres vol in op het creëren van nieuwe en sterkere samenwerkingen met alle betrokken partijen voor een betere toekomst van onze doelgroep.

  2. Inclusief onderzoek: In lijn met het motto "Nothing about us, without us", hechten wij er veel waarde aan dat er actieve betrokkenheid is van ervaringsexperts, zoals bijvoorbeeld (ouders van) mensen met een beperking, in elke stap van het onderzoeksproces. Om deze inclusie van ervaringsexperts  aan te moedigen, is er dit jaar voor het eerst voor elke ingediend onderzoek verplicht gevraagd aan te geven in welke onderzoeksfase ervaringsexperts betrokken zijn geweest. Naar ons weten is dit een unicum voor een wetenschappelijk congres wereldwijd. 

  3. Op weg naar nieuwe en betere technologiëen: Nieuwe innovaties en technologieën kunnen het leven van mensen met een neuromotorische beperkingen enorm verbeteren, en zullen in de picture worden geplaatst tijdens ons congres door een speciaal congres track gefocust op Technologie. Voor het versnellen van het innovatieproces is het echter ook essentieel dat er een optimale samenwerking is tussen de wetenschap, beleidsmakers, de industrie en de samenleving. Op de dag voor het congres (29 Mei 2024) zal er daarom een speciaal pre-congres symposium zijn volledig gericht hierop: 'Technology & Innovation meet Policy & Families: impact creation through the Quadruple Innovation Helix Framework'. 

Praktisch

  • Wanneer? Woensdag 29 mei tot en met zaterdag 1 juni 2024
  • Waar? Concertgebouw Brugge & Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) Brugge.
  • Alle info over het EACD 2024 congres is hier terug te vinden: https://eacd2024.org. De voertaal van de website is Engels.